equalizer.gif (240Ã?320)
          
Kullanıcı:    Parola:    Üye Ol   Şifremi Unuttum  
 
#evdekal Politiki Neolea | Kalimerhaba FM
 
 
 

Haris Aleksiou


...Haris Aleksiu Yunan: Χάρις Αλεξίου (gerçek adıyla: Hariklia Rupaka, Yunan: Χαρίκλεια Ρούπακαd; d. 27 Aralık, 1950; Tebai, Yunanistan Krallığı) Yunan şarkıcı.

Yunanistanın en sevilen şarkıcılarından biridir ve 1970lerden beri ticari açıdan başarılı çalışmalar yapmıştır. Önemli Yunan besteci ve söz yazarlarıyla çalışmış, dünyadaki en önemli konser salonlarında şarkı söylemiş ve çok sayıda ödül kazanmıştır. Müzik yaşamına başlamasında bugüne otuzdan fazla albüm yayınlamıştır.
Rebetiko, Modern Laika müziği ve Yunan halk müziği dalında birçok şarkıyı seslendirmiştir. Türkiyede zaman zaman Pop Müzikin birçok ismi onun söylediği şarkıları Türkçe yorumlamışlardır. Asyanın söylediği Neyleyim adlı şarkının orijinal adı Haris Aleksiunun söylediği adı ile Di Efhon adlı şarkıdır.

Türkiye ile ilişkisi

Türkiyede Haris Aleksiunun İzmir doğumlu olduğuna dair çıkarılan şehir efsanesinin kökü aslen İzmirli olan ailesinin 1924 yılında mübadele ile Yunanistana göç etmesine dayanmaktadır. Ailesi 1924e kadar, bugün Menderes ilçesi (eskiden Cumaovası) sınırları içinde yer alan ve artık Tahtalı Barajının suları altında kalan Bulgurca köyünde yaşamıştı.
1999 Marmara Depreminin ardından İstanbul, İzmir ve Atinada Sezen Aksu ile birlikte konserler vermiştir. Beyazıt Öztürkün sunuculuğunu yaptığı Beyaz Show programına çıkmış, Türkiyede daha da çok tanınmıştır. 1992de başladığı ve yıllar süren dünya turnesi onun İsrailden Japonyaya tüm dünyada tanınmasına olanak sağlamıştır.

Haris Aleksiunun Türkçeleştirilen Şarkılarına Örnekler

1.
Teli Teli Teli (Yunanca)
Besteci:Manos Loizos, Şarkı Sözü Yazarı:Pithagoras Albüm: TA TRAGOUDIA TIS HAROULAS 1979
Telli Telli Telli (Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Murathan Mungan Seslendiren: Yeni Türkü Albüm: Akdeniz Akdeniz 1983
2.
Pes mou pos ginete (Yunanca)
Besteci:Manos Loizos, Şarkı Sözü Yazarı:M.Rasoulis Albüm: TA TRAGOUDIA TIS HAROULAS 1979
Maskeli Balo (Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Murathan Mungan Seslendiren: Yeni Türkü Albüm: Akdeniz Akdeniz 1983
3.
Ola se thimizoun (Yunanca)
Besteci:Manos Loizos, Şarkı Sözü Yazarı:M.Rasoulis Albüm: TA TRAGOUDIA TIS HAROULAS 1979
Olmasa Mektubun (Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Murathan Mungan Seslendiren: Yeni Türkü Albüm: Günebakan 1986
4.
Mia pista apo fosforo (Yunanca)
Besteci: Thanos Mikroutsikos, Şarkı Sözü Yazarı:L.Nikolakopoulou Albüm: KRATAI HRONIA AFTI I KOLONIA 1990
Herşeyi Yak (Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Sezen Aksu Seslendiren: Sezen Aksu Albüm: Gülümse 1991
Nefes Almak İstiyorum (Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Şehrazat Seslendiren: Yonca Evcimik Albüm: Abone 1991
5.
Eleni (Yunanca)
Besteci:Thanos Mikroutsikos Şarkı Sözü Yazarı:B. Tsikliropoulos Albüm:I AGAPI EINAI ZALI1986
Sevgili (Daha çok:"Bir tek sevgili" olarak bilinir)(Türkçe)
Şarkı Sözü Yazarı: Murathan Mungan Seslendiren: Nükhet Duru Albüm:Çek halatı gönlüm 1987

Diskografi

1975 12 Laika Tragoudia
1976 Laikes Kiriakes
1976 Haris Alexiou 2
1977 24 Ke (1) Tragoudia
1979 Ta Tragoudia Tis Haroulas
1980 Ximeroni
1981 Ta Tragoudia Tis Xthesinis Imeras
1981 Ta Tragoudia Tis Gis Mou
1982 I Zoi Mou Kiklous Kani
1983 Ta Tsilika
1984 Emfilios Erotas
1986 I Agapi Einai Zali
1987 I Haris Alexiou Se Aprovlepta Tragoudia
1988 I Nihta Theli Erota
1990 Kratai Hronia Afti I Kolonia
1991 I Alexiou Tragoudai Hadji
1991 I Diki Mas Nihta
1992 Di Efhon
1994 Hei
1995 A Paris
1995 Odos Nefelis 88
1996 Girizontas Ton Kosmo 92-96
1997 Ena Fili Tou Kosmou
1997 Girizontas Ton Kosmo Kai Ena Fili Tou Kosmou
1998 To Paihnidi Tis Agapis
2000 Paraxeno Fos
2000 Psithiroi
2002 Cine Keramikos
2003 Os Tin Akri Tou Ouranou Sou
2004 Anthologio
2006 Vissino Kai Nerantzi

 
 

  Kalimerhaba FM                                     Tüm Hakları Saklıdır | All Rights Reserved | Copyright © 2020                                      DJ İstek Paneli Girişi